Bújtatott fasírt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • piros paprika
  • 1 kg burgonya
  • vaj
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük. A húshoz keverjük és a szokásos módon fasírozottat készítünk. Cipóvá formázzuk és alufóliával letakarva 30 percig sütjük 200 fokos sütőben. A burgonyát megpucoltjuk, kis kockákra vágjuk és megfőzzük. Összetörjük, hozzáadjuk a tejet és a vajat, majd sóval és borssal ízesítjük. Kivesszük a sütőből a fasírtot és a pürét rákenjük. Elsimítjuk, rászórjuk a sajtot és meglocsoljuk a szafttal. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.