Brokkolis fasírt főtt burgonyával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús(lapockát használtam)
- 50 dkg brokkoli
- 2 tejbe áztatott zsemle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- szerecsendió
- vaj
- zsemlemorzsa
- 8 szem egyforma méretű burgonya
- saláta mix + friss csíra
Elkészítése:
A brokkolit összevágtam, megmostam. Sós, szerecsendiós(kevés) vízbe feltettem főni. Mikor majdnem teljesen megpuhult mixerben összeaprítottam.
A húst a tojással, a tejbe áztatott zsemlével, pirított hagymával, a fűszerekkel és a leturmixolt brokkolival jól, alaposan összekeverem. Egy tepsit alaposan kikentem zsírral, beleöntöttem a húsos masszát fasírt formára alakítottam és megszórtam a tetejét zsemlemorzsával. 200-210 fokos sütőben egy másfél órát sütöttem.
Míg sült a burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam, összevágtam és olvasztott vajban megforgattam.
A saláta mixre szórtam a csírát, és kész is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

