Brokkolis fasírt főtt burgonyával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús(lapockát használtam)
- 50 dkg brokkoli
- 2 tejbe áztatott zsemle
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- szerecsendió
- vaj
- zsemlemorzsa
- 8 szem egyforma méretű burgonya
- saláta mix + friss csíra
Elkészítése:
A brokkolit összevágtam, megmostam. Sós, szerecsendiós(kevés) vízbe feltettem főni. Mikor majdnem teljesen megpuhult mixerben összeaprítottam.
A húst a tojással, a tejbe áztatott zsemlével, pirított hagymával, a fűszerekkel és a leturmixolt brokkolival jól, alaposan összekeverem. Egy tepsit alaposan kikentem zsírral, beleöntöttem a húsos masszát fasírt formára alakítottam és megszórtam a tetejét zsemlemorzsával. 200-210 fokos sütőben egy másfél órát sütöttem.
Míg sült a burgonyát héjában megfőztem, megpucoltam, összevágtam és olvasztott vajban megforgattam.
A saláta mixre szórtam a csírát, és kész is!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.