Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói káposzta recept

Brassói káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej káposzta
    • 0,5 kg sertéscomb
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 ek paradicsompüré
    • bors
    • majoránna
    • pirospaprika
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A hagymát, fokhagymát felkockázzuk. A szalonnát és a húst csíkokra vágjuk. A káposztát vastagabb szeletekre gyaluljuk.

    Kisütjük a szalonna zsírját és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Pirospaprikát szórunk rá, elkeverjük és beletesszük a húst. Nagy lángon addig kevergetjük, amíg kifehéredik. Beleszórjuk a fűszereket és hozzáadjuk a paradicsompürét is.

    Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve besűrűsödik és a hús megpuhul. A káposztát megpároljuk az olajon. Hozzákeverjük a húst és tálaljuk.

    Tipp:

    A paleo étrendet követő lányom is ehet belőle, nem kell külön főzni a részére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá