Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai penne recept

Bolognai penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 konzerv paradicsom – darabos
    • egy kis csokor bazsalikom
    • néhány szál kakukkfű és oregánó
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg FreeFrom penne tészta
    • reszelt sajt a tálaláshoz, esetemben lm pannónia
    • izlés szerint só

    Elkészítése:

    A hagymát nagyon apró kockára vágom, olíva olajon üvegesre pirítom, hozzá adom a darált húst és gyakori kevergetés mellett addig sütöm, amíg enyhén piros színt kap.

    Ha a hús megpirult, ráöntöm a paradicsom konzervet, hozzá adom az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és fedő nélkül 10 – 15 perc alatt készre főzöm.

    A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm.

    Az elkészült ragut a pennére halmozva, sajttal megszórva, forrón tálalom.

    Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá