Bolognai penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bolognai penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 konzerv paradicsom – darabos
  • egy kis csokor bazsalikom
  • néhány szál kakukkfű és oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg FreeFrom penne tészta
  • reszelt sajt a tálaláshoz, esetemben lm pannónia
  • izlés szerint só

Elkészítése:

A hagymát nagyon apró kockára vágom, olíva olajon üvegesre pirítom, hozzá adom a darált húst és gyakori kevergetés mellett addig sütöm, amíg enyhén piros színt kap.

Ha a hús megpirult, ráöntöm a paradicsom konzervet, hozzá adom az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és fedő nélkül 10 – 15 perc alatt készre főzöm.

A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm.

Az elkészült ragut a pennére halmozva, sajttal megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!