Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsos pacalpörkölt recept

Bográcsos pacalpörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg előfőzött pacal (mirelit)
    • 3 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 hámozott paradicsom
    • 1 dl száraz vörösbor
    • kevés csípős paprika
    • kevés kakukkfű
    • 1 ek házi őrölt paprika
    • kevés zsír vagy étolaj
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával alapot készítünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    Elkeverjük az előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel ízesítjük.
    Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges, ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek.

    Kevés borban feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük. A bor mennyiségével vigyázzunk, mert nem alkohol, hanem csersav tartalma miatt kerül a pörköltbe.

    Tipp:

    Én a paradicsomot a végébe keresztet vágva szoktam hozzáadni, amit a víz felforrása után kiveszek, és lehúzom a héját. A paradicsom héja nem emészthető, nem fő szét, a felpenderedett héj darabok csak rontják az esztétikai, és ízélményt fogyasztás közben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá