Bográcsos pacalpörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg előfőzött pacal (mirelit)
- 3 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 hámozott paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- kevés csípős paprika
- kevés kakukkfű
- 1 ek házi őrölt paprika
- kevés zsír vagy étolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával alapot készítünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Elkeverjük az előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel ízesítjük.
Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges, ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek.
Kevés borban feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük. A bor mennyiségével vigyázzunk, mert nem alkohol, hanem csersav tartalma miatt kerül a pörköltbe.
Tipp:
Én a paradicsomot a végébe keresztet vágva szoktam hozzáadni, amit a víz felforrása után kiveszek, és lehúzom a héját. A paradicsom héja nem emészthető, nem fő szét, a felpenderedett héj darabok csak rontják az esztétikai, és ízélményt fogyasztás közben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »