Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betyárzöldbab recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg zöldbab
    • 1 dl tarhonya
    • 2 zöld paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 paradicsom
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 dl tejföl
    • só, bors, pirospaprika

    Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. A pörcöt leszűrjük majd félretesszük. A zsíron ami kisült belőle megpirítjuk a hagymát és a zöldbabot. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és felöntjük egy liter vízzel.  Összevágjuk a zöldpaprikát, majd a tarhonyával együtt hozzátesszük a zöldbabhoz. Lassú tűzön, időnként megkeverve addig főzzük, míg a tarhonya meg nem fő. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát.  A főzés legvégén, hozzáadjuk a paradicsomot és a tejfölt, ezekkel összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és egy tíz percig állni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá