Betyárgombóc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg (sampion)gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kispohár tejföl
- 1db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 babérlevél
- só (delikát )
- bors
- 1 kanál pirospaprika
- olaj
- petrezselyemzöld
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
Hagymát megdinszteljük ,beletesszük a szeletekre vágott gombát, babérlevelet, pirospaprikát, sót és 1 pohár vizet. Főzzük addig , míg jó bő leve nem lesz. Elkészítjük a húsgombócokat . A darált húst, fokhagymát, borsot,tojást ,sót (delikátot) és a petrezselyemzöldet összedolgozzuk , pici gombócokat csinálunk és a gombás lébe rakjuk. Mikor minden megfőtt, tejföllel-lisztel behabarjuk. Köretnek galuskát vagy bármilyen tésztát tálalhatunk . JÓ ÉTVÁGYAT !
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »