Betyárgombóc recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg (sampion)gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kispohár tejföl
- 1db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 babérlevél
- só (delikát )
- bors
- 1 kanál pirospaprika
- olaj
- petrezselyemzöld
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
Hagymát megdinszteljük ,beletesszük a szeletekre vágott gombát, babérlevelet, pirospaprikát, sót és 1 pohár vizet. Főzzük addig , míg jó bő leve nem lesz. Elkészítjük a húsgombócokat . A darált húst, fokhagymát, borsot,tojást ,sót (delikátot) és a petrezselyemzöldet összedolgozzuk , pici gombócokat csinálunk és a gombás lébe rakjuk. Mikor minden megfőtt, tejföllel-lisztel behabarjuk. Köretnek galuskát vagy bármilyen tésztát tálalhatunk . JÓ ÉTVÁGYAT !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


