Betyárgombóc

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg (sampion)gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kispohár tejföl
  • 1db tojás
  • 1 babérlevél
  • só (delikát )
  • bors
  • 1 kanál pirospaprika
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • 1 kanál liszt

Elkészítése:
Hagymát megdinszteljük ,beletesszük a szeletekre vágott gombát, babérlevelet, pirospaprikát, sót és 1 pohár vizet. Főzzük addig , míg jó bő leve nem lesz. Elkészítjük a húsgombócokat . A darált húst, fokhagymát, borsot,tojást ,sót (delikátot) és a petrezselyemzöldet összedolgozzuk , pici gombócokat csinálunk és a gombás lébe rakjuk. Mikor minden megfőtt, tejföllel-lisztel behabarjuk. Köretnek galuskát vagy bármilyen tésztát tálalhatunk . JÓ ÉTVÁGYAT !