Bazsalikomos tepsis csirke comb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db csontozott csirke comb
- 1 kg újburgonya
- 60 dkg vegyes paradicsom
- 20 db bazsalikom friss levél
- só, bors, tetszés szerint
- 3 dl olíva olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, a paradicsom héját leszedjük (forrásban lévő vízbe egy percre beletesszük, így könnyen letudjuk szedni a héját).
A burgonyát megtisztítjuk. A csirkecombokat csíkokra vágjuk, majd serpenyőben olajat forrósítjuk és a csirke comb csíkokat elő sütjük, sózzuk, borsozzuk.
Előveszünk egy megfelelő méretű tepsit, meg locsoljuk olívaolajjal, a megpucolt burgonyát belerakjuk a tepsibe, egyenként benyomkodjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
Rátesszük a hámozott paradicsomokat és az elősütött csirkecomb csíkokat. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikom leveleket, majd előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
A só és bors tetszés szerint kell használni,mi fűszeresen szeretjük. Ha a burgonya nagy akkor karíkára vágjuk.