Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos tepsis csirke comb recept

Bazsalikomos tepsis csirke comb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 db csontozott csirke comb
    • 1 kg újburgonya
    • 60 dkg vegyes paradicsom
    • 20 db bazsalikom friss levél
    • só, bors, tetszés szerint
    • 3 dl olíva olaj

    Elkészítése:

     

    A burgonyát héjában megfőzzük, a paradicsom héját leszedjük (forrásban lévő vízbe egy percre beletesszük, így könnyen letudjuk szedni a héját).

    A burgonyát megtisztítjuk. A csirkecombokat csíkokra vágjuk, majd serpenyőben olajat forrósítjuk és a csirke comb csíkokat elő sütjük, sózzuk, borsozzuk.

    Előveszünk egy megfelelő méretű tepsit, meg locsoljuk olívaolajjal, a megpucolt burgonyát belerakjuk a tepsibe, egyenként benyomkodjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal.

    Rátesszük a hámozott paradicsomokat és az elősütött csirkecomb csíkokat. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikom leveleket, majd előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    A só és bors tetszés szerint kell használni,mi fűszeresen szeretjük. Ha a burgonya nagy akkor karíkára vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá