Bazsalikomos tepsis csirke comb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 db csontozott csirke comb
  • 1 kg újburgonya
  • 60 dkg vegyes paradicsom
  • 20 db bazsalikom friss levél
  • só, bors, tetszés szerint
  • 3 dl olíva olaj

Elkészítése:

 

A burgonyát héjában megfőzzük, a paradicsom héját leszedjük (forrásban lévő vízbe egy percre beletesszük, így könnyen letudjuk szedni a héját).

A burgonyát megtisztítjuk. A csirkecombokat csíkokra vágjuk, majd serpenyőben olajat forrósítjuk és a csirke comb csíkokat elő sütjük, sózzuk, borsozzuk.

Előveszünk egy megfelelő méretű tepsit, meg locsoljuk olívaolajjal, a megpucolt burgonyát belerakjuk a tepsibe, egyenként benyomkodjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal.

Rátesszük a hámozott paradicsomokat és az elősütött csirkecomb csíkokat. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikom leveleket, majd előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp:

A só és bors tetszés szerint kell használni,mi fűszeresen szeretjük. Ha a burgonya nagy akkor karíkára vágjuk.