Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bácskai rizseshús recept

Bácskai rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertéscomb
    • 35 dkg rizs
    • 7-8 dl víz
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma/lila hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • bors

    Elkészítése:

    A combot 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, és félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a fokhagymával, illetve egy pici sóval 2-3 ek olajon megfonnyasztjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával.

    A felkockázott húst hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és alaposan elkeverjük. Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot is, és a húshoz adjuk.

    Fedő alatt hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon 20 percig.

    A rizst leöblítjük, és elkeverjük a hússal, majd hozzáöntünk 7 dl vizet, és 20 percig alacsony lángon főzzük tovább szintén fedő alatt.

    Ha elfőtt a leve, és még nem elég puha a rizs, adhatunk még hozzá vizet. Közben kóstoljuk meg, mert a rizs is felvesz a sóból, és szükség szerint ízesítsük újra.

    A tálaláshoz válasszunk egy pici mélytányért, töltsük meg a kész finomsággal, majd borítsuk egy tányérra. Ezután már csak egy is savanyúságra van szükség, és már fogyasztható is.

    A bácskai rizseshús kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 113 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá