Hozzávalók:
Elkészítése:
A combot 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, és félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a fokhagymával, illetve egy pici sóval 2-3 ek olajon megfonnyasztjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával.
A felkockázott húst hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és alaposan elkeverjük. Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot is, és a húshoz adjuk.
Fedő alatt hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon 20 percig.
A rizst leöblítjük, és elkeverjük a hússal, majd hozzáöntünk 7 dl vizet, és 20 percig alacsony lángon főzzük tovább szintén fedő alatt.
Ha elfőtt a leve, és még nem elég puha a rizs, adhatunk még hozzá vizet. Közben kóstoljuk meg, mert a rizs is felvesz a sóból, és szükség szerint ízesítsük újra.
A tálaláshoz válasszunk egy pici mélytányért, töltsük meg a kész finomsággal, majd borítsuk egy tányérra. Ezután már csak egy is savanyúságra van szükség, és már fogyasztható is.