Bácskai rizseshús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bácskai rizseshús

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertéscomb
  • 35 dkg rizs
  • 7-8 dl víz
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma/lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítése:

A combot 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, és félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a fokhagymával, illetve egy pici sóval 2-3 ek olajon megfonnyasztjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával.

A felkockázott húst hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és alaposan elkeverjük. Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot is, és a húshoz adjuk.

Fedő alatt hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon 20 percig.

A rizst leöblítjük, és elkeverjük a hússal, majd hozzáöntünk 7 dl vizet, és 20 percig alacsony lángon főzzük tovább szintén fedő alatt.

Ha elfőtt a leve, és még nem elég puha a rizs, adhatunk még hozzá vizet. Közben kóstoljuk meg, mert a rizs is felvesz a sóból, és szükség szerint ízesítsük újra.

A tálaláshoz válasszunk egy pici mélytányért, töltsük meg a kész finomsággal, majd borítsuk egy tányérra. Ezután már csak egy is savanyúságra van szükség, és már fogyasztható is.