Baconbe csavart fasírt recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 3 zsemle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 kávéskanál köménymag
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál só
- 15 szelet bacon
- 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva, majd alaposan összedolgozzuk.
Kikenünk egy ovális jénai tálat vagy tepsit a zsírral. A megformázott fasírtot beletesszük, amit előtte baconbe tekerünk.
190 fokos sütőben, alul-felül sütéssel kb 55-60 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Lehet tölteni főtt tojással, kolbásszal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


