Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-baconos rakott csirke recept

Almás-baconos rakott csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizs
    • 1 kg csirkemell filé
    • 2nagy alma
    • 375 g tejföl
    • 125 g kockázott bacon
    • 10-15 dkg sajt (füstölt is lehet)
    • fokhagyma
    • bors

    Elkészítése:

    Vegetás vízben megfőzöm a rizst, közben lereszelem az almákat és félreteszem.

    A tejfölbe fokhagymát és borst keverek. A csirkemellek só, bors fűszerezést kapnak. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem.

    A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom.

    Egy jénai alját kiolajozom és kezdődhet a rétegezés. Csirke, reszelt alma, reszelt sajt, tejföl és a bacon.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, először alufólia alatt 30 percig sütöm, majd megpirítom a tetejét.

    Rizzsel tálalom.

    Tipp:

    Burgonyapürével is nagyon finom. De úgy is szoktam csinálni, hogy a rizst/burgonyapürét a jénai aljára teszem és úgy rétegelem és egyben megsütöm. Jó étvágyat hozzá :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá