Almás-baconos rakott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás-baconos rakott csirke

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 kg csirkemell filé
  • 2nagy alma
  • 375 g tejföl
  • 125 g kockázott bacon
  • 10-15 dkg sajt (füstölt is lehet)
  • fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

Vegetás vízben megfőzöm a rizst, közben lereszelem az almákat és félreteszem.

A tejfölbe fokhagymát és borst keverek. A csirkemellek só, bors fűszerezést kapnak. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem.

A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom.

Egy jénai alját kiolajozom és kezdődhet a rétegezés. Csirke, reszelt alma, reszelt sajt, tejföl és a bacon.

Előmelegített sütőben 180 fokon, először alufólia alatt 30 percig sütöm, majd megpirítom a tetejét.

Rizzsel tálalom.

Tipp:

Burgonyapürével is nagyon finom. De úgy is szoktam csinálni, hogy a rizst/burgonyapürét a jénai aljára teszem és úgy rétegelem és egyben megsütöm. Jó étvágyat hozzá :)