Alföldi töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 30 dkg füstölt oldalas
- 20 dkg füstölt, házi kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 80 dkg savanyú káposzta
- 14 db középnagyságú savanyú káposztalevél
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 tk fűszerpaprika
- 8 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés bors
- tejföl ízlés szerint
- 1 tk köménymag
- 1 csípős pirospaprika
- 1 ek liszt
- 3 ek olaj
Elkészítése: .
A savanyú káposztát (ha nagyon savanyú, hideg vízben kissé mossuk át) a babérral, 1 fej finomra vágott vörös hagymával, a kettévágott csípős paprikával és a köménymaggal megfelelő nagyságú fazékba tesszük.
A darált húst beletesszük egy edénybe és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott második fej vöröshagymát nyersen, az összezúzott fokhagymát, a fűszereket, valamint a megmosott rizst és a tojást is hozzáadjuk.
Jól összekeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket, ráhelyezzük a lábasba készített káposztára az oldalassal és a kolbásszal együtt. Felöntjük vízzel és lassan 2 órán át főzzük.
Ekkor a töltelékeket, az oldalast és a kolbászt kiszedjük, a káposztát paprikás rántással berántjuk (kevés olajon kissé megpirítjuk a lisztet, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, pici hideg vízzel felöntjük, és beletesszük az ételbe). Visszarakjuk a töltelékeket, és még kb. fél órán át együtt főzzük.Frissen őrölt borssal megszórjuk, és tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »