Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsa almatortája recept

Zsuzsa almatortája
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 7 ek kristálycukor
    • 1 cs sütópor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek liszt
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 12,5 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kevés citrom ,vagy citromlé
    • kb 1kg alma
    • 10 dkg étcsokoládé
    • alifólia

    Elkészítése:
    Egy 30*35 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk. A megtisztított almát ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd kitesszük vele a tepsit. A tojásokból a szokásos módon piskótát piskótát készítünk cukorral és liszttel, majd a masszából 4 ek kiveszünk. A maradékot ráöntjük az almára, a 4 evőkanálnyihoz hozzáadjuk a kakaóport, belecsurgatjuk a fehér masszába, így tarka piskótát fogunk kapni. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig megsütjük, majd kiborítjuk egy tálcára és leszedjük róla az alufóliát, majd hagyjuk kihűlni.  A krémhez 1 dl tejet kikeverünk 3 ek liszttel és a pudingporral, majd felöntjük még 5 dl tejjel és jó sűrűre felfőzzük. Amíg kihűl kihabosítjuk a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, és ízlés szerint adunk hozzá citromot vagy citromlevet. Hozzákeverjük a pudingos krémhez és alaposan eldolgozzuk, majd rákenjük a kihűlt sütire. A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a süti tetejére simítjuk, majd hagyjuk megdermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá