Zsuzsa almatortája

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7 db tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek kristálycukor
  • 1 cs sütópor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kevés citrom ,vagy citromlé
  • kb 1kg alma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • alifólia

Elkészítése:
Egy 30*35 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk. A megtisztított almát ujjnyi vastagra felszeleteljük, majd kitesszük vele a tepsit. A tojásokból a szokásos módon piskótát piskótát készítünk cukorral és liszttel, majd a masszából 4 ek kiveszünk. A maradékot ráöntjük az almára, a 4 evőkanálnyihoz hozzáadjuk a kakaóport, belecsurgatjuk a fehér masszába, így tarka piskótát fogunk kapni. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig megsütjük, majd kiborítjuk egy tálcára és leszedjük róla az alufóliát, majd hagyjuk kihűlni.  A krémhez 1 dl tejet kikeverünk 3 ek liszttel és a pudingporral, majd felöntjük még 5 dl tejjel és jó sűrűre felfőzzük. Amíg kihűl kihabosítjuk a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, és ízlés szerint adunk hozzá citromot vagy citromlevet. Hozzákeverjük a pudingos krémhez és alaposan eldolgozzuk, majd rákenjük a kihűlt sütire. A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a süti tetejére simítjuk, majd hagyjuk megdermedni.