Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsa almás pitéje recept

Zsuzsa almás pitéje
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kis doboz tejföl
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek kristálycukor
    • pici só
    • kevés tej
    • 1 cs vanilíás cukor

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • 4 cs vanilíás cukor
    • 4 ek kristálycukor
    • kevés fahéj
    • kevés búzadara

    Tetejére:

    • 1dbtojás
    • porcukor

    Elkészítése:
    Fél dl tejben 1 ek cukrot elkeverünk, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi alapanyagot egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Annyi tejet adjunk hozzá amennyit kíván. Ne legyen híg a tészta, de nagyon kemény se. Ketté osztjuk a tésztát. Egy 22*38 cm-es téglalapra kinyújtjuk, majd egy ekkora tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. Megszórjuk búzadarával.
    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat ízlés szerint. Összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ráborítjuk az almára, megszurkáljuk villával. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokon aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá