Zsuzsa almás pitéje

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek kristálycukor
  • pici só
  • kevés tej
  • 1 cs vanilíás cukor

Töltelék:

  • 1,5 kg alma
  • 4 cs vanilíás cukor
  • 4 ek kristálycukor
  • kevés fahéj
  • kevés búzadara

Tetejére:

  • 1dbtojás
  • porcukor

Elkészítése:
Fél dl tejben 1 ek cukrot elkeverünk, felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. A többi alapanyagot egy nagyobb tálba kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Annyi tejet adjunk hozzá amennyit kíván. Ne legyen híg a tészta, de nagyon kemény se. Ketté osztjuk a tésztát. Egy 22*38 cm-es téglalapra kinyújtjuk, majd egy ekkora tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük, majd belesimítjuk a tésztát. Megszórjuk búzadarával.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat ízlés szerint. Összekeverjük, majd kinyomkodjuk a levét és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, ráborítjuk az almára, megszurkáljuk villával. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokon aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.