Zserbótekercs jegesen recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek liszt
- 2 ek darált dió
- 2 ek keserű kakaópor
- 4 ek cukor
- késhegynyi sütőpor
- 2 ek víz
Töltelékbe:
- 8 dkg durvára vágott dió
- 6 ek sárgabaracklekvár
- 500 ml vanília fagylalt
- 10 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 1 ek vaj
- A tálaláshoz: tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gáztepsiben vékony piskótalapot sütünk (A felvert tojáshabba apránként adagoljuk a vizet, a cukrot, majd a tojások sárgáját,lazán belekeverjük a kakaóval, dióval és sütőporral elkevert lisztet), még melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk. Az étcsokoládét 1 evőkanál vajjal felolvasztjuk, és vékony csíkokban a kihűlt piskótalapra csurgatjuk. A vanília fagyit átkeverjük, hogy kenhető legyen, de még ne olvadjon fel, és a csokis piskótára kenjük. Erre a rétegre kerül a dió, ízlés szerint darálva vagy durvára vágva, majd a lekvár. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőben jól kifagyasztjuk.(legalább 4 óra) Amikor a család jeges finomságra vágyik, mindenkinek vágunk egy szép szeletet és nagy adag tejszínhabot is adunk a tetejére.
Tipp:
Sztori: Egy családi nyaralás alkalmával ettünk Rákóczi túrós és madártejes fagylaltot. Nekem személy szerint a zserbó a kedvencem, így kezdtem gondolkozni azon, hogyan lehetne ebből is hasonló hideg finomságot kreálni. Lassan összeállt a kép, és a gyerekekkel közösen kísérleteztük ki a végleges verzót. Nagy kedvenc, nem lehet belőle eleget készíteni:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

