Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbótekercs jegesen recept

Zserbótekercs jegesen
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 2 ek darált dió
    • 2 ek keserű kakaópor
    • 4 ek cukor
    • késhegynyi sütőpor
    • 2 ek víz

    Töltelékbe:

    • 8 dkg durvára vágott dió
    • 6 ek sárgabaracklekvár
    • 500 ml vanília fagylalt
    • 10 dkg étcsokoládé felolvasztva
    • 1 ek vaj
    • A tálaláshoz: tejszínhab

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból gáztepsiben vékony piskótalapot sütünk (A felvert tojáshabba apránként adagoljuk a vizet, a cukrot, majd a tojások sárgáját,lazán belekeverjük a kakaóval, dióval és sütőporral elkevert lisztet), még melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk. Az étcsokoládét 1 evőkanál vajjal felolvasztjuk, és vékony csíkokban a kihűlt piskótalapra csurgatjuk. A vanília fagyit átkeverjük, hogy kenhető legyen, de még ne olvadjon fel, és a csokis piskótára kenjük. Erre a rétegre kerül a dió, ízlés szerint darálva vagy durvára vágva, majd a lekvár. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőben jól kifagyasztjuk.(legalább 4 óra) Amikor a család jeges finomságra vágyik, mindenkinek vágunk egy szép szeletet és nagy adag tejszínhabot is adunk a tetejére.

    Tipp:

    Sztori: Egy családi nyaralás alkalmával ettünk Rákóczi túrós és madártejes fagylaltot. Nekem személy szerint a zserbó a kedvencem, így kezdtem gondolkozni azon, hogyan lehetne ebből is hasonló hideg finomságot kreálni. Lassan összeállt a kép, és a gyerekekkel közösen kísérleteztük ki a végleges verzót. Nagy kedvenc, nem lehet belőle eleget készíteni:)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá