Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékbe:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gáztepsiben vékony piskótalapot sütünk (A felvert tojáshabba apránként adagoljuk a vizet, a cukrot, majd a tojások sárgáját,lazán belekeverjük a kakaóval, dióval és sütőporral elkevert lisztet), még melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk. Az étcsokoládét 1 evőkanál vajjal felolvasztjuk, és vékony csíkokban a kihűlt piskótalapra csurgatjuk. A vanília fagyit átkeverjük, hogy kenhető legyen, de még ne olvadjon fel, és a csokis piskótára kenjük. Erre a rétegre kerül a dió, ízlés szerint darálva vagy durvára vágva, majd a lekvár. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőben jól kifagyasztjuk.(legalább 4 óra) Amikor a család jeges finomságra vágyik, mindenkinek vágunk egy szép szeletet és nagy adag tejszínhabot is adunk a tetejére.
Sztori: Egy családi nyaralás alkalmával ettünk Rákóczi túrós és madártejes fagylaltot. Nekem személy szerint a zserbó a kedvencem, így kezdtem gondolkozni azon, hogyan lehetne ebből is hasonló hideg finomságot kreálni. Lassan összeállt a kép, és a gyerekekkel közösen kísérleteztük ki a végleges verzót. Nagy kedvenc, nem lehet belőle eleget készíteni:)