Zserbótekercs jegesen

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 ek darált dió
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 4 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 ek víz

Töltelékbe:

  • 8 dkg durvára vágott dió
  • 6 ek sárgabaracklekvár
  • 500 ml vanília fagylalt
  • 10 dkg étcsokoládé felolvasztva
  • 1 ek vaj
  • A tálaláshoz: tejszínhab

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gáztepsiben vékony piskótalapot sütünk (A felvert tojáshabba apránként adagoljuk a vizet, a cukrot, majd a tojások sárgáját,lazán belekeverjük a kakaóval, dióval és sütőporral elkevert lisztet), még melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk. Az étcsokoládét 1 evőkanál vajjal felolvasztjuk, és vékony csíkokban a kihűlt piskótalapra csurgatjuk. A vanília fagyit átkeverjük, hogy kenhető legyen, de még ne olvadjon fel, és a csokis piskótára kenjük. Erre a rétegre kerül a dió, ízlés szerint darálva vagy durvára vágva, majd a lekvár. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőben jól kifagyasztjuk.(legalább 4 óra) Amikor a család jeges finomságra vágyik, mindenkinek vágunk egy szép szeletet és nagy adag tejszínhabot is adunk a tetejére.

Tipp:

Sztori: Egy családi nyaralás alkalmával ettünk Rákóczi túrós és madártejes fagylaltot. Nekem személy szerint a zserbó a kedvencem, így kezdtem gondolkozni azon, hogyan lehetne ebből is hasonló hideg finomságot kreálni. Lassan összeállt a kép, és a gyerekekkel közösen kísérleteztük ki a végleges verzót. Nagy kedvenc, nem lehet belőle eleget készíteni:)