Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 45-50 dkg margarin
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • fél cs sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg cukor
    • 1 ü baracklekvár

    Bevonat:

    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg kakópor
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:
    Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojásokat,a sót, és a sütőport.Jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre nyújtjuk. Az alsó lapot lekvárral megkenjük, megszórjuk a darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik tésztát, azt is ugyan így megkenjük és hintjük a dióval. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is befedje. Tetejét villával megszurkáljuk és 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A megsült, kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk. A mázhoz valókat gőz felett felolvasztjuk. Kis kockára vagy hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá