Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal recept

Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dkg vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1,5 dl tejföl
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált dió
    • 2 citrom reszelt héja
    • 60 dkg szilvalekvár

    A tetejére:

    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

    Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt.

    Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

    A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.

    Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá