Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 2 citrom reszelt héja
  • 60 dkg szilvalekvár

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt.

Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.

Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!