Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó rolád recept

Zserbó rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • fél csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 15 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 1.5 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg vaj
    • fél üveg rumaroma
    • baracklekvár(1 doboz sütésálló)
    • 2 evőkanál liszt

    Tetejére:

    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd egy nagy gáztepsiben tűpróbáig sütjük.
    A krém elkészítése:
    A tejet felforraljuk, majd beletesszük a liszttel elkevert diót, reszelünk bele citromhéjat és jól összekeverjük. Miután kihűlt beleöntjük a rumaromát és a vajjal elkevert cukorral habosra keverjük és hűtőbe tesszük.

    A piskótánkat langyos állapotban kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhával feltekerjük.
    Ezután kitekerjük, lekenjük lekvárral, rárakjuk a diókrémet és feltekerjük óvatosan.
    Tetejére olvasztott csokit rakunk, pár óra múlva szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá