Zserbó rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Töltelék:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • fél üveg rumaroma
  • baracklekvár(1 doboz sütésálló)
  • 2 evőkanál liszt

Tetejére:

  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd egy nagy gáztepsiben tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd beletesszük a liszttel elkevert diót, reszelünk bele citromhéjat és jól összekeverjük. Miután kihűlt beleöntjük a rumaromát és a vajjal elkevert cukorral habosra keverjük és hűtőbe tesszük.

A piskótánkat langyos állapotban kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhával feltekerjük.
Ezután kitekerjük, lekenjük lekvárral, rárakjuk a diókrémet és feltekerjük óvatosan.
Tetejére olvasztott csokit rakunk, pár óra múlva szeleteljük.