Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó egyszerűen recept

Zserbó egyszerűen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 dl tej
    • 1 dkg élesztő
    • csipetnyi sütőpor

    A töltelékhez:

    • 12 dkg darált dió
    • 12 dkg cukor
    • 20 dkg lekvár

    A bevonathoz:

    • 4 evőkanál kakaópor
    • 4 evőkanál cukor
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral (1 kávéskanálnyi elég) felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipet sót, majd jól összedolgozzuk.

    A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik.

    Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb 15 perc).

    A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk a mázzal. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. A tésztára öntjük, elsimítjuk, majd hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt ízlés szerint felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá