Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral (1 kávéskanálnyi elég) felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipet sót, majd jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb 15 perc).
A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk a mázzal. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. A tésztára öntjük, elsimítjuk, majd hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt ízlés szerint felszeleteljük.