Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 dkg élesztő
    • kevés tej
    • 35 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • baracklekvár
    • csokimáz

    Elkészítése:

    A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukrot, a tojást, majd a megkelt kovászt. Összeállítjuk és 3 részre osztjuk.

    Mindegyik lapot 35*25 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük a porcukorral elkevert darált dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát megszurkáljuk és 1 órát kelesztjük.

    180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá