Zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zserbó

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • csokimáz

Elkészítése:

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukrot, a tojást, majd a megkelt kovászt. Összeállítjuk és 3 részre osztjuk.

Mindegyik lapot 35*25 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük a porcukorral elkevert darált dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát megszurkáljuk és 1 órát kelesztjük.

180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be.