Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • kb 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg margarin, vagy zsír
    • 15 dkg kristálycukor
    • fél cs sütőpor
    • 1 nagy tábla étbevonó
    • 1 kis üveg baracklekvár ( vagy bármilyen savanykás ízű)
    • kb 30 dkg darált dió
    • 1 pohár tejföl (150 g)
    • kicsi só
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés mazsola
    • kicsi méz (kb 2-3 evőkanál)
    • kis rumaroma (ez el is maradhat)
    • kb 1 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor

    Elkészítése: A lisztet, a tojás sárgáját, a 15 dkg margarint, vagy zsírt a kristálycukorral és a fél cs sütőporral szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a pohár tejfölt és kevés langyos tejet,(kicsit cukrozva) amiben felfuttattuk az élesztőt.

    Az egész tésztát ezután meggyúrjuk, lazán szabad csak! Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarjuk és kb 20 percig pihentetjük.
    Utána 3 részre osztjuk és 3 gáztepsi nagyságú lapot nyújtunk belőlük. Zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az elsőt, amit megkenünk baracklekvárral és darált dióval szórjuk meg (amibe reszelt citromhéjat,mazsolát,mézet és rumaromát tettünk).

    Erre ráterítjük a következő lapot és ugyanígy ezt a tölteléket elosztjuk rajta. Legvégül betakarjuk a 3. lappal, jól lenyomkodjuk a széleit és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk azért.

    Ha kihűlt csokoládé bevonót olvasztunk a tetejére és a tepsiben szeleteljük fel.

    Tipp:

    Azért használtam a mézet, mert jobban összefogja a tölteléket szeletelésnél. Tortabevonó helyett lehet csokimázat is házilag készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá