Zseniális zserbópite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg nádcukor
- 12 dkg hideg vaj
- 1 ek jeges víz
Töltelék:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg nádcukor
- 15 dkg őrölt dió
- 20 dkg sűrű házi baracklekvár,
- 5 dkg tejcsoki darabolva
Tetejére:
- 5 dkg tejcsoki (olvasztott)
Elkészítése:
A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat a vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, hogy ne melegedjen fel nagyon a tészta.)
A tésztát egy 22 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk, villával megszurkáljuk. 10-12 perc alatt világos aranysárgára sütjük.
Közben elkeverjük a tojásokat a cukorral és az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, aztán a cukros-diós keverékkel, majd az 5 dkg csokidarabokkal megszórjuk, és további 20 percet sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd, a megolvasztott étcsokival befedjük. Ha kihűlt, felkockázva tálaljuk.
Tipp:
A zserbó elkészítése hosszadalmas munka, azonban ha erre nincs időd, ez a leegyszerűsített recept neked szól!