Zseniális zserbópite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg nádcukor
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 ek jeges víz

Töltelék:

  • 2 tojás
  • 6 dkg nádcukor
  • 15 dkg őrölt dió
  • 20 dkg sűrű házi baracklekvár,
  • 5 dkg tejcsoki darabolva

Tetejére:

  • 5 dkg tejcsoki (olvasztott)

Elkészítése:

A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat a vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, hogy ne melegedjen fel nagyon a tészta.)

A tésztát egy 22 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk, villával megszurkáljuk. 10-12 perc alatt világos aranysárgára sütjük.

Közben elkeverjük a tojásokat a cukorral és az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, aztán a cukros-diós keverékkel, majd az 5 dkg csokidarabokkal megszórjuk, és további 20 percet sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd, a megolvasztott étcsokival befedjük. Ha kihűlt, felkockázva tálaljuk.

Tipp:

A zserbó elkészítése hosszadalmas munka, azonban ha erre nincs időd, ez a leegyszerűsített recept neked szól!