Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zita szelet recept

Zita szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 kanál víz
    • 10 dkg porcukor
    • 2 kanál holland kakaópor
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • ízlés szerint rum
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 3 dl tej

    A tetejére

    • 10 dkg étcsoki
    • 5 dkg margarin
    • fél dl olaj
    • 5 dkg fehércsoki

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszához keverjük.  Sütőpapírral bélelünk egy 34*32 cm-es tepsit, majd beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Amíg sül elkészítjük a krémet. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és egy kevés rumot.

    A vaníliás pudingot a tejben megfőzzük, majd amikor kihűlt hozzákeverjük a margarinos krém másik feléhez.

    A kisült piskótát ketté vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. Erre jön a vaníliás krém és a másik lap.

    A csokit főz fölött megolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a tészta tetejére kenjük. Olvasztott fehércsokival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá