Zita szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 kanál víz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • ízlés szerint rum
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg margarin
  • fél dl olaj
  • 5 dkg fehércsoki

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszához keverjük.  Sütőpapírral bélelünk egy 34*32 cm-es tepsit, majd beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Amíg sül elkészítjük a krémet. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és egy kevés rumot.

A vaníliás pudingot a tejben megfőzzük, majd amikor kihűlt hozzákeverjük a margarinos krém másik feléhez.

A kisült piskótát ketté vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. Erre jön a vaníliás krém és a másik lap.

A csokit főz fölött megolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a tészta tetejére kenjük. Olvasztott fehércsokival díszítjük.