Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zászló süti recept

Zászló süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg liszt
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • piros és zöld ételfesték

    Krém:

    • 0,5 dl tejszín
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg mascarpone
    • 10 dkg őrölt mandula
    • 2 ek méz
    • mandula aroma
    • 15 dkg marcipán

    Díszítés:

    • 1,5 dl tejszín
    • 5 dkg marcipán
    • néhány hurkapálca vagy gyufaszál
    • piros és zöld ételfesték

    Elkészítése:

    Egy kb. 40 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a lereszelt fehér csokoládét és egy kevés mandula aromát, majd egyenként a tojások sárgáját. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert fehérjét.

    A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük. A tepsi egyik felére a piros, a másik felére a zöld masszát öntjük, egy kis darab sütőpapírral elválasztjuk egymástól a piros és a zöld masszát, majd 170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után alávágunk.

    A krémhez 0,5 dl tejszínt 5 dkg vajjal forrásig melegítünk, beleszórunk 10 dkg fehér csokoládét, elkeverjük. Miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.

    15 dkg vajat kihabosítunk, hozzákeverünk két evőkanál mézet, az őrölt mandulát, a kihűlt fehér csokoládés krémet és a mascarponét. Ha szükséges, mandula aromával még ízesíthetjük.

    A kihűlt piros és zöld színű tésztát egyenlő nagyságúra vágjuk, a 15 dkg marcipánt a tésztákkal megegyező nagyságúra, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

    A zöld tésztát vékonyan megkenjük a krémmel, és ráhelyezzük a kinyújtott marcipánlapot, majd a maradék krémet is rákenjük a tésztára, és ráhelyezzük a piros tésztát. Hűtőbe helyezzük, hogy a krém megdermedjen.

    A tejszínt habbá verjük, majd 3 egyenlő részre osztjuk, és az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük, a harmadik részt fehéren hagyjuk.

    A betöltött tésztát, miután megdermedt háromszor szélesebb csíkokra vágjuk, mint amilyen széles a díszítőcső. A tejszínhabot nyomózsákba helyezzük, és piros, fehér, zöld csíkokat nyomunk a tészta tetejére, majd szeleteljük.

    A díszítéshez használhatunk kész zászlókat, de saját magunk is készíthetünk marcipánból és hurkapálcából vagy gyufaszálból, amit célszerű előtte nap elkészíteni, hogy megfelelő legyen a tartása. Minden szelet tetejére beszúrunk egy zászlót, és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá