Zászló süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zászló süti

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • piros és zöld ételfesték

Krém:

  • 0,5 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 2 ek méz
  • mandula aroma
  • 15 dkg marcipán

Díszítés:

  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg marcipán
  • néhány hurkapálca vagy gyufaszál
  • piros és zöld ételfesték

Elkészítése:

Egy kb. 40 x 30 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, a lereszelt fehér csokoládét és egy kevés mandula aromát, majd egyenként a tojások sárgáját. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert fehérjét.

A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük. A tepsi egyik felére a piros, a másik felére a zöld masszát öntjük, egy kis darab sütőpapírral elválasztjuk egymástól a piros és a zöld masszát, majd 170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után alávágunk.

A krémhez 0,5 dl tejszínt 5 dkg vajjal forrásig melegítünk, beleszórunk 10 dkg fehér csokoládét, elkeverjük. Miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.

15 dkg vajat kihabosítunk, hozzákeverünk két evőkanál mézet, az őrölt mandulát, a kihűlt fehér csokoládés krémet és a mascarponét. Ha szükséges, mandula aromával még ízesíthetjük.

A kihűlt piros és zöld színű tésztát egyenlő nagyságúra vágjuk, a 15 dkg marcipánt a tésztákkal megegyező nagyságúra, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

A zöld tésztát vékonyan megkenjük a krémmel, és ráhelyezzük a kinyújtott marcipánlapot, majd a maradék krémet is rákenjük a tésztára, és ráhelyezzük a piros tésztát. Hűtőbe helyezzük, hogy a krém megdermedjen.

A tejszínt habbá verjük, majd 3 egyenlő részre osztjuk, és az egyiket pirosra, a másikat zöldre színezzük, a harmadik részt fehéren hagyjuk.

A betöltött tésztát, miután megdermedt háromszor szélesebb csíkokra vágjuk, mint amilyen széles a díszítőcső. A tejszínhabot nyomózsákba helyezzük, és piros, fehér, zöld csíkokat nyomunk a tészta tetejére, majd szeleteljük.

A díszítéshez használhatunk kész zászlókat, de saját magunk is készíthetünk marcipánból és hurkapálcából vagy gyufaszálból, amit célszerű előtte nap elkészíteni, hogy megfelelő legyen a tartása. Minden szelet tetejére beszúrunk egy zászlót, és tálaljuk.