Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zara szelet recept

Zara szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 150 g margarin
    • 6 ek tejföl
    • fél cs sütőpor
    • 4 ek kakaópor
    • 120 g liszt

    Krémhez:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg darált dió
    • 2 dl eper dzsem

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük.

    A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összeforgatjuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez az egész tojásokat a cukorokkal elkezdjük felverni. Olyan edényt válasszunk, amit egy másik edényre tudunk tenni és nem esik bele.

    Közben egy nagyobb lábasban a tűzhelyre teszünk vizet, majd felforraljuk.

    Amikor a víz felforrt a másik edényt, amiben a tojások vannak, rátesszük és kevergetjük, ezt már kézi habverővel is végezhetjük.

    Vigyázzunk a krémmel, mert először a térfogata nőni fog, majd utána csökkenni. Akkor jó a krém, ha a térfogata csökken.

    Ekkor levesszük a vízfürdőről és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk vele.

    A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, erre kenjük a dzsemet.

    A másik lapot is megkenjük a krémmel, majd krémes felével lefelé az epres részre tesszük.

    Annyi krémet hagyjunk, hogy a tetejét is meg tudjuk kenni vékonyan.

    A tetejére szórjuk a diót.

    Én még olvasztott csokival is díszítettem. Pár órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá