Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összeforgatjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez az egész tojásokat a cukorokkal elkezdjük felverni. Olyan edényt válasszunk, amit egy másik edényre tudunk tenni és nem esik bele.
Közben egy nagyobb lábasban a tűzhelyre teszünk vizet, majd felforraljuk.
Amikor a víz felforrt a másik edényt, amiben a tojások vannak, rátesszük és kevergetjük, ezt már kézi habverővel is végezhetjük.
Vigyázzunk a krémmel, mert először a térfogata nőni fog, majd utána csökkenni. Akkor jó a krém, ha a térfogata csökken.
Ekkor levesszük a vízfürdőről és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk vele.
A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, erre kenjük a dzsemet.
A másik lapot is megkenjük a krémmel, majd krémes felével lefelé az epres részre tesszük.
Annyi krémet hagyjunk, hogy a tetejét is meg tudjuk kenni vékonyan.
A tetejére szórjuk a diót.
Én még olvasztott csokival is díszítettem. Pár órára hűtőbe tesszük.