Zara szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 150 g porcukor
  • 150 g margarin
  • 6 ek tejföl
  • fél cs sütőpor
  • 4 ek kakaópor
  • 120 g liszt

Krémhez:

  • 5 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dl eper dzsem

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük.

A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összeforgatjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez az egész tojásokat a cukorokkal elkezdjük felverni. Olyan edényt válasszunk, amit egy másik edényre tudunk tenni és nem esik bele.

Közben egy nagyobb lábasban a tűzhelyre teszünk vizet, majd felforraljuk.

Amikor a víz felforrt a másik edényt, amiben a tojások vannak, rátesszük és kevergetjük, ezt már kézi habverővel is végezhetjük.

Vigyázzunk a krémmel, mert először a térfogata nőni fog, majd utána csökkenni. Akkor jó a krém, ha a térfogata csökken.

Ekkor levesszük a vízfürdőről és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk vele.

A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, erre kenjük a dzsemet.

A másik lapot is megkenjük a krémmel, majd krémes felével lefelé az epres részre tesszük.

Annyi krémet hagyjunk, hogy a tetejét is meg tudjuk kenni vékonyan.

A tetejére szórjuk a diót.

Én még olvasztott csokival is díszítettem. Pár órára hűtőbe tesszük.