Zabpelyhes süti recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1,5 bögre liszt
- 2 bögre zabpehely
- 20 dkg ráma
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre barnacukor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 60 dkg meggybefőtt(magozott)
- 14 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 mokkás kanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, a rámát belemorzsoljuk, kézzel kicsit összedolgozzuk (nem kell, hogy összeálljon).
Töltelék elkészítése: A meggyet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat, citromlevet és a keményítővel besűrítjük.
Kivajazott tepsibe szórjuk a morzsa 2/3-ad részét, rákenjük a tölteléket és rászórjuk a maradék morzsát, (nem kell lenyomkodni).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.