Zabpelyhes süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • 2 bögre zabpehely
  • 20 dkg ráma
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre barnacukor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 60 dkg meggybefőtt(magozott)
  • 14 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 mokkás kanál őrölt fahéj

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, a rámát belemorzsoljuk, kézzel kicsit összedolgozzuk (nem kell, hogy összeálljon).
Töltelék elkészítése: A meggyet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat, citromlevet és a keményítővel besűrítjük.
Kivajazott tepsibe szórjuk a morzsa 2/3-ad részét, rákenjük a tölteléket és rászórjuk a maradék morzsát, (nem kell lenyomkodni).