Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Molnár csók recept

Molnár csók
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg magas zsírtartalmú margarin, vagy sertészsír
    • 25 dkg zabpehely
    • 8 dkg kristálycukor
    • 8 dkg liszt
    • 1 vaníliás cukor
    • fél zacskó sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál mazsola
    • 5 dkg vágott dió

    Elkészítése:
    A margarint(vagy zsírt)felolvasztjuk egy megfelelő edényben és rajta 6-7 percig pirítjuk a zabpehelyt. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a tűzön kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni. Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, áztatott mazsolát,vagdalt diót és végül a két felvert tojást. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire két evőkanál segítségével egyforma halmokat rakunk és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Még melegen fellazítjuk a tepsiről és fehér csokival csorgatjuk a tetejét.

    Sztori: Én mindíg sertészsírt használok. A mazsola helyett, pedig kimagozott, felapritott meggykompóttal is szoktam csinálni. Igy is nagyon finom “tartós” egyszerű édesség.
    Érdemes kipróbálni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá