Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes meggyes recept

Zabpelyhes meggyes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Morzsa tészta:

    • 2 csésze zabpehely
    • 3/4 csésze cukor
    • 2-2,5 csésze liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1/2 cs sütőpor

    Gyümölcsös massza:

    • fél kg magozott meggy + a leve és annyi víz, hogy kb 3 dl folyadék legyen
    • 3-6 ek kristálycukor (ízlés szerint)
    • fahéj citromhéj (ízlés szerint)
    • 1 cs vanília ízű pudingpor

    Elkészítése:

    Az tészta hozzávalóit szétmorzsoljuk a kezünk között. Morzsás, széthulló állagú tésztát kell kapnunk. Ne próbáljuk hosszú ideig egy gombóccá összenyomni, nem ez a cél. Kb 2 perc morzsolás után kész a tészta.

    A pudingot és a cukrot a gyümölcs levével elkeverjük, beletesszük a gyümölcsöt és az ízesítőket. A keveréket felfőzzük, mintha sima pudingot készítenénk. Sűrű masszát kell kapjunk.

    A morzsa felét vajazott, lisztezett kissebb tepsibe szórjuk, ráöntjük a meggyes masszát és végül a morzsa másik felét is rászórjuk.

    Előmelegített sütőben (gáz: 4 fokozat, egyébként 180 fokon) aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    A csésze mérete 2 dl. Készíthető almával vagy szilvával hasonló módon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá