Zabpelyhes meggyes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Morzsa tészta:

  • 2 csésze zabpehely
  • 3/4 csésze cukor
  • 2-2,5 csésze liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1/2 cs sütőpor

Gyümölcsös massza:

  • fél kg magozott meggy + a leve és annyi víz, hogy kb 3 dl folyadék legyen
  • 3-6 ek kristálycukor (ízlés szerint)
  • fahéj citromhéj (ízlés szerint)
  • 1 cs vanília ízű pudingpor

Elkészítése:

Az tészta hozzávalóit szétmorzsoljuk a kezünk között. Morzsás, széthulló állagú tésztát kell kapnunk. Ne próbáljuk hosszú ideig egy gombóccá összenyomni, nem ez a cél. Kb 2 perc morzsolás után kész a tészta.

A pudingot és a cukrot a gyümölcs levével elkeverjük, beletesszük a gyümölcsöt és az ízesítőket. A keveréket felfőzzük, mintha sima pudingot készítenénk. Sűrű masszát kell kapjunk.

A morzsa felét vajazott, lisztezett kissebb tepsibe szórjuk, ráöntjük a meggyes masszát és végül a morzsa másik felét is rászórjuk.

Előmelegített sütőben (gáz: 4 fokozat, egyébként 180 fokon) aranybarnára sütjük.

Tipp:

A csésze mérete 2 dl. Készíthető almával vagy szilvával hasonló módon.