Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes meggyes pite recept

Zabpelyhes meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zabpehely
    • 20 dkg zabpehelyliszt
    • 12 dkg kristálycukor/Xukor
    • 25 dkg puha vaj
    • 1 kk sütőpor
    • 1 tk vanília kivonat/vaníliás cukor

    Töltelékhez:

    • 80 dkg friss, vagy fagyasztott magozott meggy
    • 1 dl víz
    • 1 csapott ek étkezési keményítő
    • 2 ek kristálycukor/Xukor
    • 1 tk fahéj
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A töltelékhez elkeverjük a meggyet az ízesítőkkel és a keményítővel, majd a vizet is hozzáadjuk. Kis lángon, kevergetve besűrítjük, majd félretesszük hűlni.

    A tésztához addig morzsoljuk a vajjal a többi hozzávalót, amíg össze nem áll. A felénél valamivel többet a formába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a meggyes tölteléket, a tetejére pedig rámorzsoljuk a maradék tésztát.

    180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá