Zabpelyhes meggyes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 12 dkg kristálycukor/Xukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat/vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • 80 dkg friss, vagy fagyasztott magozott meggy
  • 1 dl víz
  • 1 csapott ek étkezési keményítő
  • 2 ek kristálycukor/Xukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A töltelékhez elkeverjük a meggyet az ízesítőkkel és a keményítővel, majd a vizet is hozzáadjuk. Kis lángon, kevergetve besűrítjük, majd félretesszük hűlni.

A tésztához addig morzsoljuk a vajjal a többi hozzávalót, amíg össze nem áll. A felénél valamivel többet a formába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a meggyes tölteléket, a tetejére pedig rámorzsoljuk a maradék tésztát.

180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.