Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel recept

Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg zabpehely
    • 10 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack vegyesen)
    • 5 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 2 ek tej
    • 1 kávéskanál sütőpor

    Elkészítése:

    Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágjuk.

    A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral béleljük.

    A puha vajat a cukorral, mézzel és tejjel jól kikeverjük, ezt lehet géppel, majd hozzáadjuk a liszt, zabpehely és sütőpor keverékét, amit már fakanállal keverünk össze, hogy sűrű masszát kapjunk.

    Belekeverjük az aszalt gyümölcsöt és kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.

    Egyenletesen elrendezzük a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítjuk a golyókat. Sütőben 15 perc alatt világos színűre sütjük.

    A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.

    A zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 404 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 53 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá